Om UPS-teknik i Väst AB

Sedan starten år 2002 har mycket hänt på UPS-teknik! Med mer än 19 år i branschen och 22 medarbetare är vi idag en stark partner och helhetsleverantör när det gäller säkert strömförsörjning. Vi levererar produkter med mycket hög kvalitet och driftsäkerhet, rätt pris/prestanda och enkelt handhavande. Detta tillsammans med våra kompletta servicetjänster ger våra kunder en kontaktyta oavsett om det gäller produkter eller service inom säker strömförsörjning. Via vårt stora lager i Kungälv kan vi erbjuda snabba leveranser och där har vi även ett eget testrum för att kvalitetssäkra anläggningar innan leverans. Vi utför kundanpassade tester dvs mätningar och belastningsprov på anläggningar tillsammans med kunden. Vi har också utrustning för elkvalitetsmätningar och analyser på elnät samt utrustning för att utföra kompletta batterikapacitetstest på alla stationära batterier både bly och nicd.

Vi levererar säker strömförsörjning till bl a sjukhus, industri, serverhallar, fartyg, nätbolag och privata företag. Dessutom utför vi service och tillhandahåller slitdelar till samtliga fabrikat inom området UPS, DC-system och reservkraft.

UPS-teknik kan även, via vårt dotterbolag Energiteknik i Kungälv AB (www.enertek.se), leverera kompletta solenergilösningar som kopplas in till elnätet och därmed minskar behovet av inköpt el för våra kunder. Avancerade system med enkelt handhavande och övervakningsbara via internet.

UPS-teknik har ett nära samarbete med Kehua Tech, som har över 30 års erfarenhet av att tillverka samt utveckla UPS och DC-system. Kehua Tech som är Kinas största UPS-tillverkare har totalt 5 st fabriker med över 3000 anställda varav 900 R&D-ingenjörer på 3 st R&D-centers. Årlig produktion uppgår till ca 580.000 st UPS-system och de är i dagsläget den enda tillverkaren i Kina som är godkänd och har kapacitet att leverera UPS-anläggningar till kärnkraftsindustin i Kina. Omsättningen var år 2017 motsvarande 3,2 miljarder SEK och ökningen jämfört med 2016 blev 36%.

Via Elcos i Italien kan vi leverera kompletta reservkraftsaggregat för placering både inomhus på ram eller utomhus i container. Vi kan välja mellan ett stort antal fabrikat på motorer och självklart även Volvo. 

Vi är även samarbetspartner med Hoppecke Batterien GmbH vilket innebär försäljning och service på ventilreglerade och fritt ventilerade blybatterier samt nicd-batterier. UPS-teknik har också avtal med ett antal lokala batteriföretag vilket innebär att vi kan hitta specialanpassade batterilösningar med snabb leverans till våra kunder.

Har du strömförsörjningsproblem? - Våra medarbetare hjälper dig dygnet runt, året om!

 

Välkommen till vår anläggning i Kungälv:

Miljöpolicy

Här finner du information om UPS-teknik miljöpolicy:

Kvalitetspolicy

Här finner du information om UPS-teknik kvalitetspolicy: